Ce rimel să alegem? Rimel: proprietăţi, culori şi tipuri de periuţe

În prezent, rimelurile prezintă o serie variată de proprietăţi, printre care alungirea, îndesirea, separarea şi curbarea genelor. De asemenea, acestea pot fi echipate fie cu o periuţă din plastic sau confecţionată din peri moi şi pot fi negre sau colorate. Ce rimel să alegem? Aflaţi proprietăţile rimelului care sunt determinate direct de tipul, culorile şi tipurile de periuţe.

Ce rimel să alegem? Rimel – proprietăţi şi tipuri de periuţe

  • Rimeluri pentru alungirea genelor
    Rimelurile pentru alungirea genelor conţin polimeri speciali care definesc formula lichidă a produsului cosmetic. Rimelurile lichide conferă cele mai bune şi cele mai vizibile efecte. Rimerurile de alungire a genelor sunt echipate fie cu periuţe asimetrice, cu peri mai scurţi şi mai lungi, fie cu periuţe scurte cu peri denşi şi scurţi. Pentru a vă alungi genele şi pentru a le separa, alegeţi o periuţă scurtă.
  • Rimeluri de îndesire a genelor
    În majoritatea cazurilor, rimelurile de îndesire a genelor conţin molecule de caşmir, care acoperă genele într-un mod îndrăzneţ şi natural. Rimelurile care prezinte aceste proprietăţi sunt caracterizate printr-o formulă densă şi extrem de închisă la culoare. Periuţele rimelurilor de îndesire a genelor sunt foarte moi, pufoase şi au perii aranjaţi compact.
  • Rimeluri de separare a genelor
    Sarcina rimelurilor de separare a genelor este de a distribui produsul într-un mod care nu lasă genele grupate. În majoritatea cazurilor, aceste rimeluri sunt echipate cu piepteni mici sau cu periuţe cu ţepi sau peri mici.
  • Rimeluri de curbare a genelor
    Formula rimelurilor de curbare a genelor nu este una obişnuită. Pe scurt, odată ce se usucă, aceasta contractă genele pentru a le detrmina să se curbeze natural. O parte a secretului acestui tip de rimel constă în periuţa sub formă de clepsidră.

Ce rimel să alegem? Rimeluri – Culori

Cu câţiva ani în urmă, rimelurile colorate erau foarte în vogă. Era uşor pe atunci să dăm de rimeluri în culori precum albastru închis, roşu închis sau violet. Astăzi, astfel de produse cosmetice sunt rare şi dificil de găsit deoarece conţin mulţi pigmenţi lipicioşi care se depun la nivelul genelor, creând un efect foarte inestetic. De aceea, rimelurile colorate sunt puţin folosite, acestea fiind aplicate de cele mai multe ori în timpul carnavalelor. Evident, cel mai populat şi, în acelaşi timp, cel mai universal rimel este cel negru. Femeile cu părul blond pot opta pentru rimeluri maro închis.