Care este cel mai bun tip de periuţă de rimel?
Exact cum nu vom obliga un pictor să folosească un trafalet pentru a-şi termina tabloul sau un decorator o pensulă de acuarele, nici noi nu ar trebui să utilizăm orice accesorii de machiaj care nu sunt concepute în acest scop. Accesoriile incorect selectate sau prost concepute pot distruge chiar şi cel mai frumos machiaj. De aceea, alegerea unei periuţe bune de rimel este foarte importantă. Următorul ghid că va ajuta să alegeţi cea mai bună periuţă.
Ce timp de periuţă de rimel este cea mai bună?
1. O periuţă bună se portiveşte formulei rimelului
Acesta este un aspect extrem de important al unui rimel bun. Bagheta ar trebui să formeze un întreg cu formula şi, din păcate, nu mulţi producători de rimeluri reuşesc acest lucru. Cele mai neadecvate periuţe sunt cele din peri care nu funcţionează bine cu aproape nici un tip de formulă. Chiar dacă la început, rimelul oferă rezultate promiţătoare, după o lună, perii periuţei abia pot face faţă aplicării precise a formulei oxidate.
Baghetele din silicon funcţionează bine cu aproape toate tipurile de formule.
2. Periuţa din silicon este întotdeauna mai bună decât cea din nailon
Baghetele din nailon (cunoscut, de asemenea, ca „păroase”) sunt o relicvă a trecutului. Acestea sunt mai puţin igenice, mai puţin precise şi acumulează o cantitate mare de praf şi de impurităţi, prezentând un risc crescut de multiplicare a bacteriilor. De asemenea, sunt dificil de menţinut curate şi colectează rapid murdăria, praful şi formula uscată, ceea ce duce la gruparea genelor. Este important de menţionat că nailonul se deformează uşor, iar aplicarea machiajului nu este foarte precisă. Aplicatorul din silicon, pe de altă parte, este extrem de rezistent şi bine conceput, separând bine genele.
3. Cea mai bună periuţă de rimel – forma
Multe persoane clasifică periuţele pe baza proprietăţilor lor – de curbare, de îndesire sau de alungire. Unele dintre acestea nu sunt potrivite pentru genele scurte sau pentru ochii mici deoarece pătează.
Dacă doriţi să deţineţi o baghetă perfectă – alegeţi una care curbează, îndeseşte şi alungeşte simulatan genele. Cele mai bune sunt cele subţiri şi lungi (deseori denumite în glumă „butoi”). Aceste periuţe au, de obicei, ambele capete înguste. Sunt confecţionate din silicon şi au peri bine dispuşi – pentru a nu alipi genele, cum este cazul baghetelor din nailon.
Cum să îngrijim periuţa în mod adecvat?
De ce trebuie să o îngrijim? Este logic: cu cât o folosim mai mult, cu atât acumulează mai mult praf. O baghetă murdară provoacă sensibilizarea şi iritarea ochilor, de aceea este important să o menţinem curată. Praful şi murdăria, precum şi multimplicarea bacteriilor pot cauza boli foarte grave, care pot duce chiar şi la slăbirea acuităţii văzului. Cele mai bune baghete în ceea ce priveşte capacitatea de a le meţine curate sunt baghetele din silicon – acestea pot fi curăţate bine şi nu se deformează în timpul procedurilor de curăţare. În afară de bacterii, pe periuţele nespălate se pot acumula depozite uscate de rimel, care mai târziu vor fi aplicate la nivelul genelor. Acestea vor păta şi vor distruge efectul machiajului.
Se recomandă spălarea periuţei rimelului o dată la fiecare 1-2 săptămâni. Scoateţi cu atenţie periuţa din tub şi plasaţi-o sub un jet de apă – apa va elimina depozitele de rimel uscat. Pentru a spăla periuţa bine – utilizaţi un săpun hipoalergenic cu acţiune delicată, care nu irită ochii. Spălaţi şi clătiţi bine şi, dacă este cazul, repetaţi procedura. Bagheta trebuie uscată înainte de următoarea folosire, prin urmare, este cel mai indicat să o spălaţi seara, înainte de culcare.