Găsirea celul mai bun rimel – sfaturi & trucuri

Un machiaj rezistent, îngrijit şi frumos înseamnă un rimel bun. Evident, fiecare dintre noi are o interpretare diferită. Pe cât de multe femei, pe atât de mulţi factori care indică perfecţiunea rimelului ales. Deci, cum determinaţi dacă produsul pe care doriţi să-l achiziţionaţi este cel mai bun?

Tipuri de rimeluri

Ştiaţi că efectul final depinde în mare măsură de periuţa de aplicare a rimelului? Tipurile de rimeluluri se disting pe baza periuţei. Există:

  • rimel de alungire – conţine molecule de caşmir şi polimeri care oferă efectul de alungire, perii acestui tip de rimel sunt, de obicei, larg dispuşi, ceea ce facilitează separarea genelor pentru ca fiecare geană să fie complet acoperită;
  • rimel de îndesire – are o consistenţă densă şi o periuţă de aplicare cu peri compacţi;
  • rimel de curbare – periuţa de aplicare se aseamănă unei funde şi datorită formei sale genele devin curbate;
  • rimel clasic – este echipat cu o periuţă standard, dreaptă, de mărime medie-groasă care oferă efect de gene naturale şi bine definite;
  • rimel de alungire şi curbare – periuţa este curbată şi dispune de peri denşi;
  • rimel de separare a genelor – periuţa se aseamănă unui pieptăn, care se utilizează pentru a separa genele.

Care sunt caracteristicile unui rimel bun?

1. Periuţa

Periuţa trebuie să fie confecţionată cu exactitate deoarece efectul final depinde în mare măsură de aceasta. Forma, mărimea, dispunerea perilor şi modul în care stă în mână influenţează machiajul. Periuţa nu trebuie să fie conică la un vârf – există, de asemenea, baghete cu vârf în formă de sferă. Periuţa ar trebui să aibă peri de diferite lungimi, ceea ce va facilita accesul chiar şi la cele mai scurte gene.

Dacă doriţi să alegeţi o periuţă bună, selectaţi o periuţă din silicon. Aceste aplicatoare sunt precise şi igenice. Pot fi uşor curăţate, nu se deformează şi nu acumulează impurităţi. Periuţele din silicon piaptănă bine genele şi le acoperă complet cu formula rimelului.

2. Rezistenţa

Înainte de a achiziţiona un rimel, asiguraţi-vă că este rezistent, că nu se scurge, cojeşte şi, mai ales, că oferă rezultate permanente. Trebuie să vă asiguraţi că rimelul dumneavoastră nu se va scurge la nivelul obrajilor după câteva minute de la aplicare şi că nu se va transfera pe pleoape.

3. Îngrijirea

Un rimel bun nu numai că acoperă, dar şi îngrijeşte genele. Prin urmare, acesta ar trebui să conţină ceruri, uleiuri, extracte de plante, mătase, pantenol şi ingrediente inodore. Datorită acestora, genele vor deveni lucioase, hidratate şi hrănite, iar machiajul în sine va arăta mult mai bine.