Gene mai dese, mai lungi şi mai puternice? Cele mai bune metode de îngrijire a genelor
Ca orice femeie, probabil că visaţi să aveţi gene lungi, dese şi puternice. Machiajul şi produsele de îngrijire, accesoriile populare şi produsele alimentare pe care le aveţi acasă vă vor ajuta, cu siguranţă, să le obţineţi. Cum să utilizaţi toate aceste produse de machiaj şi de îngrijire a genelor? De fapt, sunt foarte simple şi oferă rezultate satisfăcătoare.
- Ulei de măsline. A fost utilizat de mult timp pentru îngrijirea pielii, părului şi unghiilor. Are proprietăţi eficiente de hidratare şi hrănire, conferind strălucire şi este utilizat într-un mod foarte simplu. Tot ce trebuie să faceţi este să înmuiaţi o dischetă din bumbac sau un pieptăn în ulei de măsline şi să periaţi genele. A altă idee bună este să aplicaţi o mască de ochi. Dischetele din bumbac îmbibate în ulei de măsline trebuie aplicate la nivelul pleoapelor şi lăsate să acţioneze timp de câteva minute. Acest tratament, efectuat cu regularitate, oferă rezultate rapide de hidratare a pielii şi de hrănire a genelor.
- Vitamine şi minerale. Acestea pot fi găsite, în principal, în conţinutul alimentelor sănătoase. Vitaminele B şi D facilitează îmbunătăţirea condiţiei genelor. De asemenea, acestea conferă genelor rezistenţă împotriva factorilor externi de deteriorare. Pentru rezultate şi mai bune, puteţi include şi infuzii pe bază de plante şi ceaiuri sănătoase.
- Vaselină. Aceasta este o metodă foarte veche de îngrijire a genelor care stimulează creşterea genelor, având în acelaşi timp proprietăţi regenerative, lubrifiante şi de protecţie, oferind genelor strălucire. Aplicaţi produsul înainte de culcare cu ajutorul unei periuţe. Dimineaţa, spălaţi zona ochilor cu o cantitate mare de apă.
- Ulei cu vitamina E. Acesta este un produs foarte eficient care stimulează procesul de creştere a genelor şi îngrijeşte pielea din zona ochilor. Uleiul previne căderea genelor, reconstruieşte structura părului şi are proprietăţi de hidratare. Aplicaţi o cantitate mică de produs înainte de culcare. Pentru a obţine rezultate vizibile, aplicaţi acest tratament cel puţin o lună.
- Spuneţi la revedere ondulatorului de gene. Utilizarea prea frecventă a acestui dispozitiv poate slăbi genele şi deteriora pleoapele. O soluţie mult mai bună este utilizarea unui rimel de curbare. Folosiţi ondulatorul de gene doar pentru ocazii speciale.
- Ser de gene. Există multe produse pe piaţă care stimulează creşterea şi îmbunătăţesc condiţia genelor. Aceste produse sunt sub formă de rimel sau tuş de ochi, facilitând astfel aplicarea. Ambele pot fi utilizate ca tratamente de îngrijire a pielii sau ca bază de rimel. Acestea, de asemenea, au proprietăţi de alungire, de îndesire şi de intensificare a culorii.
- Cosmetice de îndepărtare a machiajului. Alegerea acestui tip de produse este extrem de importantă deoarece va afecta puternic atât condiţia, cât şi aspectul genelor, pleoapelor şi ochilor. Potriviţi consistenţa, compoziţia şi proprietăţile tipului dumneavoastră de piele. Cele mai bune produse sunt spuma şi laptele de curăţare, iar dacă folosiţi rimel rezistent la apă – demachiantul bifazic. Tehnica este, de asemenea, extrem de importantă. Turnaţi o cantitate mică de demachiant pe o dischetă din bumbac, apăsaţi la nivelul pleoapelor şi aşteptaţi ca produsul să se dizolve. Reţineţi să îndepărtaţi machiajul în fiecare seară – nu mergeţi niciodată la culcare cu machiajul aplicat pentru că acesta poate provoca iritaţii sau infecţii la nivelul ochilor.
- Fiţi delicate. Genele şi pleoapele sunt zone foarte delicate, predispuse la deteriorare şi iritaţii. În timp de îndepăraţi machiajul, vă frecaţi ochii sau vă spălaţi pe faţă, încercaţi să acţionaţi cu cât mai multă delicateţe. În caz contrar, genele vor începe să cadă, iar ochii şi pleoapele se vor înroşi.
- Îngrijiţi-vă ochii. Dacă observaţi orice tip de inflamaţii la nivelul pleoapelor sau simţiţi mâncărimi în zona ochilor, este recomandat să consulaţi un doctor. Acestea pot fi simptomele unei boli care vă poate afecta genele. Înroşirea ochilor, lăcrimarea, tumefierea, pruritul şi multe alte simptome pot indica o condiţie nefavorabilă a organismului.
- Gene false. De fapt, aplicarea genelor false nu merită efortul. Este foarte tentant să reducem timpul petrecut pentru efectuarea machiajului dimineaţa, însă o astfel de procedură deteriorează condiţia genelor naturale. Dacă doriţi să schimbaţi aspectul genelor, încercaţi serurile de gene, rimelurile de îngrijire şi alte produse din cele descrise mai sus.